Tulpenroute 2024

03.04.2024

Bloeitijd van de fruitbomen is dit jaar bijzonder vroeg. De pruimenbomen zijn al uitgebloeid. Dat betekent dat we 3 weken voor zijn ten opzichte van een normaal jaar. Ook de perenbomen zijn al in beginnende bloesem en de appelbomen zien we al de roze bolletjes te voorschijn komen. Wij zeggen al 31 jaar : "Elk jaar is een ander jaar". De natuur gaat zijn gang en wij nemen zo als het is. Dus als u foto's wilt maken van de fruitbloesem dan is de aankomende 2 weken wel het moment want daarna is het uitgebloeid en moet je weer een jaar wachten.

Niet alleen de fruitbomen zijn in de bloei maar ook de tulpenvelden rond om ons heen beginnen weer kleur te krijgen. Dat is ook een vroege start. De organisatie "Tulpenrouteflevoland" is er druk mee geweest de afgelpen maanden om weer routes te maken voor auto's en fietsers en wandelaars. De fietsroute Dronten is al uitgepaald en kan dus al gereden worden. Men kan bij ons starten want de route loopt over de Boudewijnlaan. Ook nu is het advies wacht niet te lang om de velden te bekijken. De komende 2 weken zullen ze op hun mooist zijn. Zeker als het zaterdag 6 april ruim 20 graden zal worden.

Veel bloesem plezier gewenst

Einde jaar 2023

21.12.2023

Het jaar 2023 is al weer bijna om. De snoeiperiode is al weer begonnen want ondanks de zeer natte omstandigheden gaat dat wel door. Het snoeien moet klaar zijn voor het blad weer aan de bomen zit. En hoe de temperaturen in het voorjaar zijn weet wij ook niet, dus regenpak aan en snoeien maar. We kijken ook even terug in het jaar. Ook bij ons zijn hele leuke en gezellige momenten geweest en ook hele verdrietige momenten zoals het leven is. Het maakt je sterker om door te gaan. De boerderij winkel is volop gevuld met vele soorten appels en peren die allemaal op ons bedrijf geteeld worden. Nu de feestdagen er aan komen is de Rode Goudreinette zeer populair voor het bakken van de appeltaart en de appelbeignets. Heerlijk al die bakgeuren in huis. We hebben ze volop in de boerderijwinkel. Ook de stoofpeer Gieser Wildeman is volop aanwezig. Het mooie rode zoete stoofpeertje hoort echt bij de kerst en oud en nieuw. Maar ook daarna is het nog steeds lekker om te eten hoor! De sappen zijn ook in vele soorten te koop bij ons. Lekker gezond allemaal pure sappen. De biertjes van de brouwerij Artemis zijn er ook in verschillende soorten, lekker regionaal bier voor de echte liefhebbers. De aardappelen, uien en vele soorten groenten en de citrusvruchten horen ook nog steeds bij het assortiment.  En de zuivel van koeienboer Erve Slendebroek is er ook, heerlijk. Dus genoeg om uit dit allles te kiezen. En af te maken met een heerlijk eitje die we altijd heel vers hebben. We zijn tussen kerst en oud en nieuw gewoon OPEN. 

Van dinsdag 2 januari tot en met donderdag 4 januari zijn wij gesloten!!!

Op vrijdag 5 januari gaan wij weer OPEN!!!!!

Prettige feestdagen en een heel gezond en fruitig 2024 gewenst

Familie Klaren

Pluk 2023

27.08.2023

De eerste appels de Delbare estivale zijn al weer geplukt net als onze eerste handpeer de Triumph. Ook de pruimen zijn geplukt eerst de Opal en nu net de Reine Victoria. De Reine Victoria is nog volop aanwezig in onze boerderijwinkel. Deze eerste rassen plukken we allemaal zelf, maar vanaf 6 september gaan we weer met een grote plukgroep beginnen aan de Conference peren en Elstar te plukken. Een gezellige periode maar ook voor ons een hele drukke tijd. De koffie en thee tijden regelen wij alles met regelmatig appeltaart erbij, erg lekker. Heb je zin om deze periode mee te maken, je kunt altijd langs komen in de boerderijwinkel of gewoon even bellen met Linda 06-13962746. Vragen staat vrij.

Zaterdag 2 september is het een dag dat wij een activiteit hebben dat men tussen de prachtig gekleurde appelbomen mag fotograferen. Er is ook koffie/thee/sap met appeltaart verkrijgbaar op ons terras. De landelijke IVN dag is het uitgangspunt daar staan ook nog meer activiteiten op in de polder. Te zien op de site www.fetedelanature.nl  Uiteraard is onze boerderijwinkel gewoon ge-opend.