Januari 2021

06.01.2021

 

Het nieuwe jaar is begonnen, wij wensen iedereen dan ook een heel gezond en fruitig 2021 toe. Ondanks alle perikelen rondom het Covid-virus hebben wij vertrouwen in de toekomst dat dit weer goed komt, ook al zal het nog wel enige tijd vergen. In de boerderijwinkel staan we met een grote open deur iedereen welkom te wezen. Het stukje afstand vinden wij wel heel belangrijk en dat gaat gelukkig best heel goed. En als men te dicht bij komt zal ik er ook iets van zeggen en reageert men gelukkig heel begripvol. Ook wij proberen met elkaar het zo goed mogelijk te doen.  Gelukkig hebben we hier nog steeds voldoende appels en peren, maar ook manderijnen, hand-en perssinaasappelen, kiwi's, citroenen en bananen. Ook de groenten zijn in grote hoeveelheden aanwezig en de boerenkool van eigen land wordt ter plekke voor uw opgehaald. Verser kan het niet dit SUPERFOOD. De aardappelen en uien van onze polderboeren smaken prima. Net als de super verse eieren van onze kippenboer Salomons, heerlijk.     Sinds een half jaar hebben we verse zuivelprodukten bij in een koelkast van koeienboer erve Slendebroek. Heerlijke volle produkten zoals melk, karnemelk, kefir, yogurt, vanille-en chocolade vla, hangop, chocolademelk en echte boter. Dit alles met alleen de natuurlijke ingredienten, dus puur natuur! Het puur natuur geldt ook voor onze sappen. De appelsap en appel-perensap worden van onze eigen appels en peren geperst door het bedrijf Schulp. Wij krijgen het dan netjes gebotteld terug. Tevens hebben we de smaken appel-vlierbessen, appel-framboos, appel-kers en appel-zwartebes bij ons in de winkel staan. Door al deze variatie kunnen wij ook leuke pakketjes maken op aanvraag. Nieuw sinds december 2020 zijn de biertjes die gebrouwen worden in de polder. Wij zullen voor uw klaar blijven staan en ons best blijven doen. Met al onze produkten proberen we ook zo gezond mogelijk te blijven.

Het werk in de boomgaard, dat is vanaf december tot half april elke dag snoeien. Dat gebeurt handmatig met een elektrische schaar. Dus ook daar is volop werk. Eerst de perenbomen want die zijn wat eerder in ontwikkeling in het voorjaar dan de appelbomen. Nu begin januari zijn de dagen nog kort , maar elke dag komen er al weer een paar minuten licht bij, dus op naar het voorjaar. Ook al hopen wij nog op wat vorst zodat we nog kunen schaatsen, maar dat zal de tijd leren. 

Oogsttijd 2020

07.09.2020

Pluktijd,

De pluk is in volle gang. We zijn de conference peren aan het plukken. Een prachtige startdag gehad met de volgende dag een regendag er achter aan. Vanaf nu hopen we op veel vooral droge dagen want de bovenlaag wordt op dit moment compleet kapot gereden. Gelukkig zijn de weersberichten goed daar gaan we dan maar vanuit. Na de conference peren moeten er nog Elstar, Jonagold, Maribelle en nog wat kleinere appel- en perenrassen geplukt worden. Dus we zijn nog wel even bezig. Met een gezellige groep mensen gaat dat ook zeker goed komen. In de boerderijwinkel zijn de appels en peren ook allemaal aanwezig. De openingstijden zijn iets aangepast ivm koffietijd gedurende de pluktijd. Dan ben ik weer om 10.30 bij de schuur en is iedereen van harte welkom.

Lente 2020

23.03.2020

Lente 2020,

De lente is begonnen. Na een zeer natte winter, de regenpakken zijn met het snoeien nog nooit zo vaak aan geweest, is nu de zon door gebroken. De afgelopen dagen met een droge stevige oostenwind. Een wind die vroeg opstaat en laat naar bed gaat. De knoppen van de pruimenbomen zitten in een wit bolletje, de perenknoppen staan iets open met de eerste blaadjes en de appels zijn nog minder ver heen. Dit betekent dat de knoppen nog wel een paar graden vorst kunnen verdragen. De beregeningsinstallatie is uiteraard wel neer gezet en staat eventueel start klaar. Als de oostenwind iets minder wordt zal er waarschijnlijk beregend moeten worden dus wat nachtelijke activiteiten voor ons.

We hebben ook een paar percelen gerooid afgelopen winter. Die liggen nu gespit klaar en kunnen wat drogen. Daar zullen in de komende maand weer appelbomen en perenbomen geplant gaan worden. En het snoeiwerk is ook nog niet klaar, dus wij hebben werk genoeg.

Ook bij ons in de boerderijwinkel is er genoeg werk te doen. We hebben gelukkig  volop aardappelen en uien beschikbaar van onze akkerbouwers. En de kippen bij de kippenboer leggen hun eitjes goed door, dus wij hebben altijd voorraad. Onze appels en peren zijn uiteraard ook volop aanwezig, en onze sappen zijn er ook genoeg. Onze grossier uit IJsselmuiden heeft ook genoeg groenten uit de koekoekspolder, dus vlakbij, en de citrusvruchten zijn er ook gelukkig nog.

Ook wij zijn door het corona-virus extra voorzichtig, en willen graag de 1,5 meter afstand in acht nemen. Onze schuur is groot genoeg en dan lukt dat ook prima. Contant betalen kan dan ook prima en anders met een overboeking op uw mobiele telefoon is mogelijk. Uiteraard is onze fruitautomaat ook aanwezig en bevoorraden wij die regelmatig. 

Wij blijven voor u allen OPEN zodat u verse groenten en fruit kunt blijven halen, dat is heel gezond en met volop vitaminen en mineralen.