Boerderijwinkel

Boerderijwinkel Klaren is gevestigd in de fruitteeltschuur aan de Boudewijnlaan 15 op ca. 1 km. van Dronten.
 
De winkel is het hele jaar ge-opend, van dinsdag t/m zaterdag. Het nieuwe seizoen begint in juli met de pruimen. Eerst het ras Opal een blauwe heerlijke zoete pruim. Daarna in de loop van augustus komt de Reine Victoria ook lekker zoet maar wat steviger in zijn vel.
 
Vanaf half augustus komen onze eerste nieuwe appels, de Delbare Estivale ook wel Delcorf genoemd. Die zijn dan ook al in de winkel te koop. In totaal hebben we ruim 10 soorten appels, 4 soorten peren en 2 soorten pruimen.
 
Naast ons verse fruit wordt er ook appelsap en appelperensap van ons fruit geperst en van onze pruimen maak ik jam. Ook maak ik jam van de eigen geteelde aardbeien. Ook honing, scharreleieren en appelmoes zijn aanwezig. De sinaasappels en mandarijnen en vele soorten groenten zijn altijd aanwezig. De groenten komen zoveel mogelijk uit de regio en uit Nederland dus van het seizoen.
 
                        
 
In de winter hebben we in de winkel ook verse stronken boerenkool van eigen land. Heerlijk als de vorst er over heen is gegaan!
 
de fruitautomaat klein
Buiten onze openingstijden kunt u terecht bij de fruitautomaat, deze automaat is altijd gevuld met verschillende soorten appels, maar ook peren, aardappelen, eieren, sap, jam.
 
Er kan betaald worden met 5 of 10 euro-biljetten en muntgeld en de automaat kan wisselen. Er hangt een lijst wat er allemaal in de vakjes zit met de daarbij behorende prijzen. Op de display kunt u zelf zien wat u aan geld er in gedaan hebt.